Sosyal medya teklifinde sona geldi

AK Parti’nin hazırladığı 3 ana başlıktan oluşacak sosyal medya teklifinde sona geldi. Teklif, son olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katıldığı geniş bir toplantıda ele alındı. Dezenformasyonun önlenmesi amaçlanan teklifle internet haberciliğinin yasal altyapısının oluşturulması bekleniyor.

Sosyal medyada yeni düzenlemeler yapılacak. Dezenformasyonun önlenmesi hedeflenecek. İnternet haberciliğine düzenlemeler getirilecek.

AK Parti’nin hazırladığı sosyal medya teklifinde sona gelindi. 3 ana başlıktan oluşacak teklif için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlık etti. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Hamza Dağ ve Ömer İleri de toplantıda yer aldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu'nun da sunum yaptığı toplantıda teklifin ayrıntıları konuşuldu.

Dezenformasyonun önlenmesinin hedeflendiği teklifle internet medyasının yasal altyapısı oluşturulacak. Haber sitelerinin Basın İlan Kurumu'ndan ilan almaları ve çalışanların da basın yasasına tabi olması sağlanacak.

Teklifle sosyal medya platformlarına da yeni sorumluluklar getirilecek. Mevcut durumda “Tüzel” kişi sıfatına sahip olan sosyal medya şirketleri temsilcileri yapılacak düzenleme ile “Gerçek” kişi olacak. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de temsil edilmesi sağlanırken temsilcilikler sembolik değil, işlevsel olacak.

Teklifle yalan haberin yayılmasının önüne geçilecek adımlar atılacak. Yalan haberleri bilerek ve sistematik bir şekilde yayanlara, hapis cezasına kadar varan yaptırımların getirilmesi planlanıyor. Mevcut cezalar da ağırlaştırılacak.

türkiye ak parti sosyal medya cumhurbaşkanı haber hapis rtük kanun kanun teklifi basın medya yalan düzenleme