ABD'nin işgal yalanı çöktü

ABD, Ukrayna üzerinden Rusya ve bölge ülkelerine karşı savaş kampanyasını sürdürüyor. Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısı sonrası, ABD ve NATO’dan yine birbirinden ilginç iddialar ortaya atıldı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya'nın, işgale zemin hazırlamak için 'sahte bayrak' operasyonu girişiminde bulunduğunu savundu. ABD Savunma Bakanı Austin de Moskova’nın kan stokladığını öne sürdü. ABD’nin bu söylemleri Rusya’da alay konusu olurken, Ukrayna’yı ise kızdırdı.

Rusya’nın, Ukrayna yakınındaki tatbikatların sona erdiği ve birliklerin çekildiğine dair açıklamalara rağmen, ABD ve NATO’dan “işgal” iddiasındaki ısrarını sürdürüyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın kısa süre içinde Ukrayna'ya tam ölçekli bir işgal başlatma yeteneğine sahip olduğunu söyledi. Stoltenberg, "Rusya'nın, işgale mazeret bulmak için 'sahte bayrak' operasyonu girişiminde bulunduğunu iddia etti.

İlginç bir iddia da ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'den geldi. Moskova'nın tatbikatları tamamlayarak sınır bölgelerinden geri çekilme açıklamalarını reddeden Austin, Moskova’nın Ukrayna’yı işgale hazırlandığı için kan stoku yaptığını ileri sürdü.

Amerikan medyası, ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupalı liderleri, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği yönünde bilgilendirdiğini duyurmuştu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, 16 Şubat 2022’nin “Batının savaş propagandasının başarısız olduğu gün” olarak tarihe geçtiğini söyledi.

ABD ve Batı’nın savaş histerisiyle alay eden Zaharova, sosyal medya hesabından Amerikan ve İngiliz medyasına seslendi. Zaharova, “ABD ve İngiliz medyasından bir ricam var; Bloomberg, New York Times ve The Sun. Acaba bu seneki işgallerimizin takvimini yayınlayabilirler mi? Tatilimi ona göre planlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ukrayna’dan da Batı’ya yönelik tepkiler yükseliyor. Ukrayna Parlamentosu üyesi David Arakhamia, “Batıdaki histeri artık ülkeye her ay 2-3 milyar dolara mal oluyor.” Dedi.

abd rusya Ukrayna tatbikat karadeniz nato savunma işgal medya