''PKK Batı'nın cici çocuğu''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içinde terör eylemlerinin yüzde 95 azaldığını, dağdaki terörist sayısının da 150 seviyelerinde olduğunu açıkladı. Batının düşman örgütler gibi gösterdiği PKK ve DEAŞ’ın aynı kaynaktan beslendiğine vurgu yapan Soylu, "PKK Batı'nın cici çocuğu, DEAŞ da PKK'nın meşruiyet çıtası." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısına katıldı. Yurt içinde terör eylemlerinin yüzde 95 azaldığına dikkati çeken Soylu, dağdaki terörist sayısını açıkladı:

- Terör örgütüne katılım yıllık 5 bin 558'den 50'ye kadar düştü. Dağdaki silahlı eleman sayısı da şu an için 150 civarında… Size 2022 yılı hedefinizi söylüyorum: bu yılın terörle ilgili tüm kırıntılarını temizleyeceksiniz. Yılanı deliğinde olsa bile bulup çıkaracaksınız. Artık süpürme zamanı.

Terör örgütlerinin en önemli finans kaynağının uyuşturucu ticareti olduğunu hatırlatan Soylu, narkoterör operasyonlarına ilişkin de bilgi verdi:

- Geçen yıl Diyarbakır ve Bingöl’de 55 milyon kök keneviri, 4.2 milyon kök skunk bitkisini, 170 ton skunkı 1.2 ton esrarı imha ettik. Sadece bunların PKK’ya para olarak kaybı 17.9 milyar TL. Özellikle doğudan gelen doğal uyuşturucunun batıya gidişinin engellenmesi, bölgedeki istikrar açısından önemlidir. Çünkü Ortadoğu’da uyuşturucunun beslediği tek terör örgütü PKK değil. DEAŞ da bu ticaretten pay alıyor, diğer silahlı gruplar da pay alıyor ve böylece istikrarsızlık sürüyor.

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasında ABD ve Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine desteğine de değindi. Batının PKK ve DEAŞ’ı düşman örgütler gibi gösterdiğine dikkati çeken Soylu, ''İkisi de batının cici çocuklarıdır'' dedi, Suriye’de yaşananları örnek gösterdi:

- dünyayı kandırmasınlar PKK ile DEAŞ birbirine düşman örgütler değildir. Parayı paylaşıyorlar, terör eylemlerinde ve illegal hayatlarını sürdürmek için bu parayı kullanıyorlar. Bu parayı bazı ülkelerde o ülkeleri istikrarsızlaştırmak için de kullanıyorlar. Batı da bu tiyatroya odun taşımaktadır. Suriye'nin toprakları PKK/YPG'nin işgali altında, kimse de batıdan ordusunu gönderip operasyon yapmıyor. Hani DEAŞ gelirken dünya ayağa kalkmıştı, koalisyon güçleri toplaşmıştı. O da terör örgütü bu da terör örgütü. Neden kimse bir şey demiyor. Çünkü PKK Batı'nın cici çocuğu, DEAŞ da PKK'nın meşruiyet çıtası.
abd pkk diyarbakır suriye deaş terör terörle mücadele süleyman soylu dünya batı soylu Yurt