Komandolardan gerçeği aratmayan tatbikat

Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahları arasında bulunan Bolu'da görev yapan komandolar, zorlu şartlardan ve eğitimlerden geçerek göreve hazırlanıyor. Komandolar, "İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısı" olarak nitelendirilen Bolu’da gerçeği aratmayan tatbikatlar yapıyor.

Bolu İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'nda görevli askerler, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu bölgelerde ve ormanlık alanlarda belirli zamanlarda tatbikatlar yapıyor.

Bolu'nun stratejik konumu dikkate alınarak oluşturulan jandarma komando bölüğü, İlçe Jandarma ve Karakol Komutanlıklarına destek vererek 7 gün 24 saat esasına dayalı görev yapıyor. Olumsuzluklara karşı her an teyakkuzda olan komandolar, eğitimlerini de aksatmıyor.

Özellikle yılın 4 ayı kar altında kalan Bolu Dağı, Köroğlu Dağları, Aladağ, Arkut ve Çele Dağları ile Abant, Yedigöller ve Kartalkaya’da eğitimler sürüyor. Öte yandan yüzde 65'i ormanlarla kaplı alanlarda yaşanabilecek olaylara müdahaleye hazır olmak isteyen komandoların yaptığı tatbikatlar gerçeği aratmıyor.

Komandolar, kış tatbikatı kapsamında kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu ve hava sıcaklığının sıfırın altında 13 derece olduğu Bolu Dağı'nda tam teçhizatlı intikal yürüyüşü gerçekleştirdi. Komandolar, beyaz örtüyle kaplanan arazide yaptıkları zorlu yürüyüşün ardından arazi taraması faaliyeti icra etti.

Komandolar tabanca ve tüfek ile ağır makineli silahlarla atış yaparak karşılarına yerleştirilen hedefleri tam isabetle vurdu. Dosta güven düşmana korku salan tatbikat komando andıyla tamamlandı.

tatbikat kar kış bolu komando askeri tatbikat komando tugayı