''HDP'yi yok saymıyoruz''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den gelen zirve tepkisine yanıt verdi. ''HDP’yi yok saymıyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, "onlarla da görüşüyoruz" açıklaması yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin toplantısında olmadığı için tepki gösteren HDP'ye yanıt verdi. HDP'yi yok saymadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, onlarla da görüşeceklerini belirtti.

Millet İttifakı ve bileşenlerinin ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine yaptığı toplantıda PKK'nın siyasi uzantısı HDP yer almadı. Terör örgütünün uzantısı toplantıda olmaması üzerine CHP'yi eleştirdi.

Eleştiriye yanıt HDP'nin terörle bağlantısı için mahkeme kararı isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, ''HDP’yi yok saymıyoruz. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir'' dedi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisi için hazırlanan metinle ilgili bu süreçte her parti ile görüştüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu,''HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu 6'lı zirvede adaylık konusunun gündeme geldi mi sorusunu da yanıtladı. CHP lideri, ''Hiç gündeme gelmedi, konusu açılmadı" dedi.

chp pkk hdp parti terör kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu millet ittifakı tepki hdp pkk zirve 6 parti