Dünya geneli turizmde Antalya ilk sırada

2021 yılında turizm ülkeleri arasında Türkiye dünyada 3’üncü, turizm kentleri arasında da Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, sektörün 2022 yılına iyi başladığını söyledi. Turizmcinin ilk tercihi salgın sınavını en başarılı veren Türkiye. Yavuz, bu yoğunluk için “hazırlıklı olmalıyız” dedi ve atılması gereken adımlara dikkat çekti.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, 2021 yılında dünya genelinde 415 milyon kişi seyahat etti. En hareketli bölgeler, Akdeniz ve Güney Amerika oldu. Elde edilen verilere göre Türkiye, ağırladığı turist sayısı bakımından dünyada ilk 3’te.

Turizmin başkenti Antalya, Güvenli Turizm Sertifikasyonu farkıyla 2021 yılında 9 milyonu aşkın turisti ağırladı. Dünyada turizm kentleri arasında Antalya, ilk sırada.

2022 yılına da iyi bir başlangıç yapan kentte, ocak ayında hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 178 arttı, 138 bin 604 kişi oldu. Sektörün beklentisi mart ayından itibaren yüksek.

En çok Rus turisti ağırlayan kente, 2022’de Avrupa’dan yoğun bir turist akını bekleniyor. Öyle ki turizmciler bu durumu, ‘Avrupalılar pasaportları ellerinde bekliyor’ olarak değerlendiriyor.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2022 turizm hareketliliğini karşılayabilmek için aşılanma oranımızın mutlaka yükselmesi gerektiğini belirtti.

Yavuz, Türkiye’nin yüzünün güleceği sektörün turizm olduğunu söyledi, “sahip çıkılmalı” dedi.

Antalya türkiye antalya avrupa dünya 2021