Ukrayna paramiliter güç oluşturmaya çalışıyor

Rusya ve ABD arasında Ukrayna gerilimi devam ederken, Ukrayna ordusunun paramileter güç kurmaya başladığı bildirildi. İngiliz Reuters haber ajansı, Ukrayna ordusunun bölgedeki bazı kişilere silah ve askeri eğitim verirken çekilmiş görüntülerini yayınladı. Öte yandan Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Biden’ı Ukrayna’ya asker gönderme niyeti ya da isteği yok” ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin kışkırttığı Rusya’ya karşı kışkırttığı Ukrayna, paramiliter güç oluşturmaya çalışıyor.

ABD ve İngiltere’nin milyonlarca dolarlık silah ve teçhizat gönderdiği Ukrayna ordusunun, bazı kişilere silah atış talimi verdiği ve ağır silahları kullanmayı öğrettiği görüntüler ortaya çıktı.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın yayınladığı fotoğraflarda, eğitime katılanlara yakın dövüş dersleri verildiği de görülüyor.

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya asker gönderme niyetinin olmadığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Açıklığa kavuşturmak için söylüyorum, Biden'ın Ukrayna'ya asker gönderme niyeti ya da isteği yok." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal tehdidinin sürdüğünü ancak bunun ne zaman olacağına dair bir tahminleri olmadığını söyleyen Psaki, ABD'nin her türlü senaryoya karşı tetikte olduğunu ifade etti.

abd rusya Ukrayna haber asker Biden askeri eğitim