Sur'da son durum

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlar bugün de sürdü. Asker ve polisin ortak yürüttüğü operasyonlarda öldürülen PKK'lıların ayısı 39'a ulaştı. İlçeye giriş ve çıkışlar kontröllü olarak sağlanıyor.

Diyarbakır Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Asker ve polisin ortak yürüttğü operasyonda dün 6 PKK'lı daha öldürüldü, 3 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi. Yasak boyunca öldürülen teröristlerin sayısı 39'a ulaştı.

Güvenlik güçleri hendeklerin kapatılması için çalışmalarını sürdürdü. 22 hendek kapatılırken, 20 bomba tuzağı da imha edildi. Operasyonlar sürerken güvenlik güçleri ile teröristler arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Helikopterler de operasyonlara havadan destek veriyor. Bazı mahallelere düzenlenen operasyonlarda, binalara yerleştirilen keskin nişancılar, teröristlere göz açtırmadı.

Fatihpaşa Mahallesi Ketenci Sokağı'nda ise teröristlerin infilak ettirdiği patlayıcı nedeniyle 3 katlı bir bina çöktü. Binanın boş olması nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor.

PKK terörü nedeniyle ilçe halkının mağduriyeti de sürüyor. Tehdit ve baskıyla evlerinden eşya alamadan ayrılan vatandaşlar, başka semtlerde kiraladıkları evlere yerleşti.

Hasırlı Mahallesi'ndeki evinden ayrılmak zorunda kalan A.G yaşananlara tepkili.

ulusalkanal.com.tr