Yeni yerler keşfetmeyi sevenler için bir önerimiz var

Yeni yerler keşfetmeyi sevenler için bir önerimiz var. Karadeniz'e doğru, Trabzon ve Bayburt sınırındaki dağ sıralarının zirvesindeki krater gölleri sizin için ilginç bir deneyim olabilir.

Trabzon ve Bayburt sınırındaki dağ sıralarının zirvesindeki krater gölleri, tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyenleri ağırlıyor.

Alternatif turizm arayanların ilk tercihleri arasında yer alan Doğu Karadeniz'de, Soğanlı Dağları'nın dik yamaçları arasında ziyaretçilerini kah sis bulutlarının altında kah üstünde, masmavi görüntüleriyle karşılayan göller, adeta mavi boncuğu andırıyor.

"Yedi Göller" bölgesi olarak bilinen 2 bin 740 rakımlı alanda Aygır Gölü, Balıklı Göl, Dipsiz Göl, İkiz Göller, Kara Göl, Sarıçiçek Gölü ile Pirömer Gölü bulunuyor. Geçmişte sadece yöre halkı tarafından bilinirken özellikle son yıllarda yerli ve yabancı turislerce çok sık ziyaret ediliyor.

Bayburt ve Trabzon'dan toprak yolla ulaşılan Aygır Gölü'ne gelen ziyaretçiler, şehrin stres ve gürültüsünden uzak, doğayla baş başa bir gün geçirme fırsatı yakalıyor.