HDP’nin “Kürdistan” söylemi yanıtsız kalmadı

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin “Kürdistan” söylemi yanıtsız kalmadı. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsündeki HDP Şanlıurfa Vekili Nusrettin Maçin, Doğu ve Güneydoğu için “Kürdistan” dedi. Meclis Başkanvekili Celal Adan’dan da yanıt ise gecikmedi. Adan, bu tanımın Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı.

Meclis’te HDP’nin “Kürdistan” söylemine sert yanıt geldi.

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, Meclis’te görüşülmeye devam ediyor. Genel Kurul’daki görüşmelerin 5’inci gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’na ayrılan ödenekler vardı. Birleşim, Meclis Başkanvekili Celal Adan yönetiminde yapıldı.

Parti grupları adına yapılan konuşmalar sırasında PKK’nın siyasi uzantısı HDP, yine bir skandala imza attı. HDP Şanlıurfa Vekili Nusrettin Maçin, Meclis kürsüsünde Doğu ve Güneydoğu için “Kürdistan” tanımlaması yaptı. Maçin’in bölücü söylemlerine yanıt da Meclis Başkanvekili Celal Adan’dan geldi.

Adan’ın sözlerinin ardından Genel Kurul’dan alkış sesleri yükseldi. Alkışlar, Ak Parti, MHP ve İyi Parti sıralarından geldi.

Öte yandan bütçe görüşmeleri Genel Kurul’da hafta sonu da devam edecek. 14 Aralık Cumartesi günü Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na ayrılacak ödenek tartışılacak. 15 Aralık Pazar günü ise Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, YÖK ve ÖSYM bütçeleri ele alınacak.