İngiltere'de Kovid-19 protestosu

İngiltere'de hükümetin aldığı koronavirüs önlemleri binlerce kişi tarafından protesto edildi. Ülkedeki toplanma yasağını çiğneyen göstericiler Londra'da toplandı.

İngiltere'de Koronavirüs önlemlerine ve aşıya karşı çıkan 2 bin kişi gösteri yasağına rağmen başkent Londra'da eylem yaptı.

StandUpX adlı grup, Trafalgar Meydanı'nda bir araya geldi. Koronavirüs önlemleriyle özgürlüklerin sınırlandırıldığını savundu.

Taşıdıkları pankartlarda "Onayımız yok", "Kovid-19 aldatmacası" sloganları yer alan göstericiler, önlemlerin kaldırılması istendi.

Avrupa'da Kovid-19'dan en çok ölümün olduğu İngiltere'de durum gün geçtikçe kötüye gidiyor. Vaka sayısında rekor artış yaşanıyor. 6 bin 874 kişi ile bugüne kadar görülen en yüksek vaka artışı kaydedildi. Hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance, vakaların her hafta 2 kat arttığına dikkati çekti. Böyle devam ederse ekim ayı ortalarında günlük 50 bin vakanın görülebileceği uyarısında bulundu.

Ülkede yeni önlemler yürürlükte. Tüm bar ve restoranlar sadece masalara hizmet veriyor ve saat 22.00'de kapanıyor. Düğün törenlerine katılacak kişi sayısı 30'dan 15'e düşürüldü. Stadyumların 1 Ekim'de kısmen açılmasına ilişkin plan da rafa kaldırıldı. Maske takmama veya 6 kişi kuralına uymamanın cezası 2 kat artırılarak 200 sterline çıkarıldı.

Başbakan Boris Johnson, bu kısıtlamaların 6 ay süreyle geçerli olabileceğini söyledi.