Sivas'tan dünyanın dört bir yanına dağılıyor

Türkiye'nin Sivas'ta bulunan ilk yerli lens fabrikasından 80 ülkeye ihracat yapılıyor. Fabrika yıllık üretimi 400 bin olan göz içi katarakt lens kapasitesini 1 milyona çıkararak Türkiye'nin tüm hastenelerindeki lens ihtiyacını karşılamaya aday.

Sivas'tan dünyanın dört bir yanına dağılıyor. Türkiye'nin yerli ve milli lensleri şimdi ithale karşı Türkiye'nin tüm ihtiyacını karşılamaya aday.

Anadolu Tıp Teknolojileri firması... Türkiye'nin ilk göz içi lens üretim tesisi. Yıllık üretim kapasitesi 400 bin adeti buluyor.

Fabrikada üretilen lensler iç ve dış piyasaya satılıyor. 2005 yılından bu yana göz içi katarakt ve kontakt lens üretimi yapılıyor.

Üretilen bu lensler katarakt ameliyatlarında kullanılıyor. "Hidrofobik akrilik" malzeme içeren lenslerin yapımında kullanılan ham maddenin patenti de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna ait.

Fabrika ithal üretime karşı üretim kapasitesini arttırmayı düşünüyor. Hedeflenen ise ham madde üretim aşamasından paketlemeye kadar tamamen yerli üretim yapmak.