İncir çekirdeğine sığan heykeller

Siz, hiç incir çekirdeğine sığan heykel gördünüz mü? Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Türkiye'nin ilk ve tek mikro minyatür sanat merkezi açıldı. Sanatçı Necati Korkmaz'ın mikroskop yardımı ile yarattığı eserlerin sergilendiği merkez, dünyanın en küçük heykellerine ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler bu eserleri yine mikroskop ile görebiliyor.

Toplu iğnenin başında bir deve ve hurma ağacı, boks ringi ve boksörler. Saç telinde yürüyen ip cambazı. Miting yapan, bateri çalan gerçek pire ve bitler. İğne deliğinde Atatürk imzası, saç teline yazılmış Arapça besmele. Bu görüntüler fantastik masalsı bir filmden alıntı değil. Bilgisayar efekti hiç değil. Hepsi mikro heykel sanatçısı Necati Korkmaz'ın el emeği, göz nuru.

Bu eserler, Aydın'da Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanında sergileniyor. Türkiye'nin ilk ve tek mikro heykel müzesi olarak hizmete açılan merkez, dünyadaki 3 örnekten biri.

Necati Korkmaz'ın eserleri o kadar küçük ki, ziyaretçiler bazılarını mercek ile bazılarını ise yalnızca mikroskop ile görebiliyor. Ziyaretçiler, gördükleri eserlere hayran kalıyor, gözlerine inanamıyor.

Sanatçının çalışmaları o kadar minik ki, onları yontmak için örümcek tüyü, arı iğnesi gibi malzemeleri kullanıyor.

Dünyanın en küçük satranç takımı, dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'i, dünyanın en küçük tesbihi, kurşun kalem ucuna kazınmış istanbul silueti gibi benzersiz eserlerin tamamı bu müzede görülebiliyor.

HABER - KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

ulusal.com.tr