Koçarlı Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Aydın'da geleneksel Koçarlı Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Güneşli pazar gününü fırsat bilen binlerce vatandaş hem ailece piknik yaptı, hem de güreşen develeri izledi. Bir devenin rakibinden kaçması ise, heyecanlı dakikalar yaşattı.

Ege ve Akdeniz bölgesinde yaşatılan yüzlerce yıllık deve güreşi geleneği bu yıl da tüm heyecanıyla sürüyor. Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 6'ncı Geleneksel Deve Güreşi Festivali düzenlendi. Festival kortej yürüyüşü ile başladı.

Güneşli pazar gününü fırsat bilen binlerce aile, yeni yapılan deve güreşi arenasını doldurdu. Bir yandan piknik yapan vatandaşlar, bir yandan da kıyasıya güreşen pehlivan develeri izledi.

Güreşlere Aydın, Muğla ve İzmir'den 140 pehlivan deve katıldı. Festivale ev sahipliği yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, yüzlerce yıllık Yörük ve Türkmen geleneğini yaşattıklarını söyledi.

Deve güreşleri heyecanlı anlara da sahne oldu. Rakibinden kaçan bir deve, sahadaki milletvekili ve siyasi temsilcilerin üzerine koşunca büyük heyecan yaşandı.

Neyse ki urgancılar deveyi son anda durdurmayı başardı. Güreşlerin sonunda çeşitli kategorilerde şampiyon olan develerin kupaları sahiplerini buldu.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK