"Bizim Suriye'nin topraklarında asla gözümüz yoktur"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Fırat Kalkanı harekatıyla Suriye'nin kuzeyinin terör koridoru olmaktan çıktığını ve barış koridoru olduğunu söyledi. "Güvenli bölge haline getirdiğimiz yerler uçuşa yasak bölge ilan edilmeli" diyen Erdoğan, uluslararası topluma FETÖ'ye karşı da önlem alınması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York'ta yapılan 71'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla ilgili önemli mesajlar verdi.

"Bizim Suriye'nin topraklarında asla gözümüz yoktur." diyen Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın istikrar ve huzur için yapıldığını belirtti. Erdoğan, PYD ve PKK'nın önceliğinin IŞİD ile mücadele olmadığının da bu harekatla ortaya çıktığını söyledi.

Erdoğan, harekâtla bölgenin terör koridoru olmaktan çıktığını belirtti.

Bölge halkının evine dönmeye başladığını ve Türkiye'nin de altyapı hazırlamak için harekete geçtiğini belirten Erdoğan, "güvenli bölge haline getirdiğimiz yerler uçuşa yasak bölge ilan edilmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, uluslarararası topluma FETÖ ile mücadele konusunda da çağrı yaptı.