Hakkari'de kahramanlar yaşlıların hizmetinde

Hakkari dağlarında yıllarca PKK'lı teröristlere aman vermeyen güvenlik güçleri, şimdi de koronavirüs salgınıyla mücadelede en ön saflarda. Jandarma ve polis, sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hakkari'nin yüksek rakımlı dağlarında gece gündüz vatan nöbeti tutarak bölgeyi teröristlerden temizleyen, şehirde de asayişi sağlayan güvenlik güçleri, şimdi de Koronavirüs ile savaşta görev alıyor. Jandarma ve polis, evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik hastalığı bulunanların ihtiyaçlarını karşılayarak gönüllerine dokunuyor.

PKK'lı teröristlerin inlerine giren ve başarılı operasyonlarla örgüte buralarda yaşam alanı bırakmayan güvenlik güçleri, zor şartlarda görev yapmalarına rağmen bölge halkına devletin şefkat elini de uzatmayı da ihmal etmiyor.

Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına da destek veren güvenlik güçleri, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ile üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını evlerine teslim ediyor.

156 Jandarma ile 155 Polis İmdat hatlarını arayarak talepte bulunan yaşlıların ihtiyaçlarını alarak evlere teslim eden jandarma ve polis ekipleri, ailelerle sıcak ilişkiler kurarak hayır dualarını alıyor.