Kış turizminin simgesi, atlı kızakçılar

Atlı kızakçılar, hem geçimlerini sağlıyor, hem de bölge turizmine katkı sunuyor. Ardahan-Kars sınırında yer alan Çıldır Gölünün yüzeyi, kar yağışı ve dondurucu havanın etkisiyle buzla kaplandı. Bu, yörede kış turizminin simgesi haline gelen kızakçılar için hem iş hem de turizm elçiliği zamanı demek...

Onlar, bir yandan geçim mücadelesi veriyor, bir yandan da turizme can katıyor. Dondurucu soğuklar atlı kızakçılar için iş demek, aş demek...

Kars-Ardahan sınırında yer alan Çıldır Gölü'nün turizm elçileri, onlar. Her yıl kışın buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde, dondurucu soğuğa rağmen turistlerin keyifli zaman geçirmelerini sağlıyorlar.

Atlı kızakçılar, çetin kış koşullarına aldırmıyor. Göl kıyısına kurdukları barakalarda o soğukları, yaktıkları sobalar ve yudumladıkları çaylarla alt etmeye çalışıyorlar.

Bölgede kış turizminin simgesi haline gelen kızakçılar, atlarına da gözleri gibi bakıyor. Buz üzerindeki gezintinin ardından yorulan atlarını zaman zaman dinlendiriyorlar. Üstlerine battaniye örterek de dondurucu soğuklardan korumaya çalışıyorlar.