"Madımak Carina'nın Günlüğü"nün galası yapıldı

Ulaş Bahadır'ın yazıp yönettiği, Sivas katliamını Hollandalı Carina Cuanna’nın gözünden anlatan Madımak Carina’nın Günlüğü adlı filmin galası yapıldı. Oyuncu kadrosunda Denise Ankel, Füsun Demirel, Rıza Akın, Umut Kurt, Erdal Tosun, Altan Erkekli ve Mustafa Alabora gibi isimlerin yer aldığı film 25 Eylül’de vizyonda seyircisiyle buluşacak...

Kalanlar Ölenler İçin Şiir Yazarlar... Metin Altıok'un dizeleri 22 yıl sonra bir filme konu oldu. Yönetmen Ulaş Bahadır, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamını, olayın tek yabancı tanığı Hollandalı Carina Cuanna’nın gözünden anlatıp, yönetti.

Madımak Oteli’ne kadar varan yolculuğunun hikayesi pek bilinmeyen Hollandalı Carina Cuanna’nın tuttuğu günlüklere bağlı kalınarak anlatılan Madımak Carina’nın Günlüğü'nün gala gösterimi yapıldı.

Filmin oyuncuları tam kadro galadaydı.

Yönetmen Ulaş Bahadır, gösterim öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı, fimin amacını anlattı.

Çekimleri Ağustos ayında MADIMAK Carina’nın Günlüğü’nün oyuncu kadrosunda güçlü isimler yer alıyor. Carina’yı Alman oyuncu Denise Ankel, şair Metin Altıok rolünde Altan Erkekli, Behçet Aysan rolünde Mustafa Alabora, Hasret Gültekin rolünde ise Umut Kurt var. Dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin’i ise Erdal Tosun canlandırıyor. Filmde ayrıca Füsun Demirel, Rıza Akın, Meray Ülgen, Bahar Selvi, Selin Yiğit, Ulaş Bahadır, Perihan Ünlücan, Özge Ertem Artvinli, Serkan Genç ve Koray Tarhan da rol alıyor.

"Madımak Carina’nın Günlüğü" 25 Eylül’de vizyonda seyirci ile buluşacak...