İZBAN işçisi yalnız değil

İZBAN yönetimi 342 işçiyi İzmirlinin hedef tahtasına koydu. Ancak İZBAN işçileri yalnız değil. İlk mesaj Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş’ten geldi. Türk-İş Genel Başkanı Genel Başkanı Ergün Atalay İZBAN işçilerine selam gönderdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de “sonuna kadar İZBAN işçisinin yanındayız” dedi.

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, İZBAN işçilerinin arkasında yer aldığını açıkladı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay işçilere selam gönderdi.

Vatan Partisi de İZBAN işçisinin yanında yer aldığını açıkladı. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek Türk-iş Genel Başkanı’na mesaj gönderdi, “İZBAN işçilerimizin başarı kazanacağına inancımız sonsuzdur” dedi.

Vatan Partisi İzmir İl yöneticileri de grev pankartının asıldığı Alsancak Garı’nda toplanan işçileri ziyaret etti.

Demir Yol-İş Sendikası Başkanı Hüseyin Ervüz ile görüşen Vatan Partisi İşçi Sendika İzmir Büro Başkanı Talat Özdemir, grev kırıcılığını ve işçilerin hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Türkiye Gençlik Birliği de emekçi ile bütünleşti.

İZBAN işçilerine bir destek de AKP’den Geldi AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “bu son derece kanuni ve demokratik bir haktır” dedi.