Çavuşoğlu: Henüz tam istediğimiz noktada değiliz

Türkiye ve Rusya İdlib 'deki son durumu ve müzakereleri değerlendirmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Soçi ve Astana yara aldı" dedi ancak iki ülke arasında görüşmelerin süreceğini belirtti. Kremlin'den gelen açıklamada ise üçlü zirveye dikkat çekildi. Peskov, çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

İdlib'deki gerginliğin tırmanması ile Soçi ve Astana mutabakatları gündemde. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, süreci değerlendirdi.

Türkiye ve Rusya, Ankara ev Moskova'da müzakerelerde bulundu. İki taraftan da "henüz sonuç yok" açıklaması geldi. Dışişleri Bakanı, ihtiyaç halinde liderlerin bir araya gelebileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olası ahrekat açıklamalarını da değerlendirdi. "Cumhurbaşkanı Türkiye'nin kararlılığını vurguladı" dedi.

Şimdi gözler Türkiye, Rusya ve İran'ın yapacağı üçlü görüşmede. İddialar, üçlü zirvenin Mart'ta Tahran'da yapılacağı yönündeyeni Kremlin'den konuya ilişkin açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Rusya ve İran arasında yapılacak üçlü zirve için çalışma yürütüldüğünü belirtti. "Tarih üzerinde henüz mutabakat sağlanmadı" diye konuştu.