Diyalog kullanıma açıldı! Havelsan Genel Müdürü Atalay Ulusal Kanal’da açıkladı

Yerli video konferans uygulaması Havelsan Diyalog bu hafta itibariyle hizmete sunulmaya başlandı. Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Ulusal Kanal canlı yayınında müjdeyi verdi. Atalay "Ürünleştirme sürecini tamamladık artık ihtiyaç duyanlara vermeye başladık" dedi. İşte üst düzey güvenlik ve yüksek kalitede görüntü sağlayan yerli projenin ayrıntıları...

Yerli video konferans uygulamasının kurulumuna başlandı.

Kovid-19 salgının ardından birçok kurum evden çalışma yöntemine geçti. Kovid günlerinde toplantılar yabancı şirketlerin video konferans uygulamaları ile gerçekleştirildi. Bu noktada Türk savunma sanayisinin yazılım tabanlı çözüm merkezlerinden Havelsan milli ürün için harekete geçti.

Artan ihtiyaç dikkate alınarak Havelsan Diyalog adlı video konferans ürünü üzerinde çalışmalar yapıldı. Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay uygulamaya ilişkin Ulusal Kanal canlı yayınında açıklamalar yaptı. Televizyon Gazetesi'nde Halil Nebiler'in sorularını yanıtlayan Atalay, programın test aşamasının bittiğini duyurdu.

Merak edilen konulardan biri de güvenlik konusu. Atalay, yerli ürünün farkını anlattı, TÜBİTAK ile yeni çalışma olduğunu bildirdi.

Peki, yerli uygulama aynı anda kaç kişinin kullanımına izin veriyor?

HABER: SEDA AKYÜZ