ABD engellemeye çalıştı, Rusya'nın yanıtı sert oldu

Suriye'deki gerilim sahadaki birliklere de yansıyor. ABD ve Rus askerleri neredeyse her gün karşı karşıya geliyor. Gerilim tırmanınca İki ülkenin Genelkurmay Başkanları da bir görüşme yaptı. Moskova, gerilimin nedeninin Amerika olduğunu açıkladı.

ABD engelemeye çalıştı, Rusya'nın yanıtı sert oldu. ABD ve Rusya'nın Suriye sahasındaki ikili temaslarında gerilim had safhaya ulaştı.

Önce sahadan bu görüntüler yansıdı. Olay 25 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyindeki Derik'te yaşandı. Rus ve Amerikan devriyesi karşı karşıya geldi. Rus helikopteri, Amerikan güçlerine böyle mesaj verdi.

Ancak ABD birlikleri bir gün sonra Rus devriyesini engellemeye çalıştı. Gerilimin tırmandığı bölge için diplomasi trafiği devreye girdi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile telefonda görüştüğü. Açıklama Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapıldı. ABD askerleri Rus devriyesini engellemekle suçlandı.

ABD tarafına, Rus askeri konvoyunun geçişinden önce prosedür gereği bilgi verildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, "Buna rağmen, ABD silahlı kuvvetleri mensubu askerler mevcut anlaşmaları ihlal ederek Rus devriyesini engellemeye çalıştı. Askeri polise karşı hadiseleri önlemek ve polislerin görevini yerine getirmesi için Rus Silahlı Kuvvetleri gerekli tedbirleri aldı." ifadeleri kullanıldı.

Olayda Rus ve ABD araçları çarpışmış, en az 4 Amerikan askerinin yaralandığı iddia edilmişti.