Seyahat izin belgesi için rekor başvuru

Sağlık Bakanlığı açıklar açıklamaz İçişleri Bakanlığı hemen harekete geçti. 65 yaş ve üstü vatandaşlara tek yönlü seyahat izni çıktı. Sadece bir günde seyahat izin belgesi onaylanan kişi sayısı 109 bini aştı.

Kovid-19 döneminde sokağa çıkma yasağına uyarak gösterdikleri fedakarlığın sonuçlarını almaya başladılar. Günlerdir bekledikleri haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verdi.

Yasak kapsamında dışarıya hasret kalan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara seyahat izni çıktı. Koca'nın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı hemen harekete geçti.81 il valiliğine "65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi" konulu genelge gönderildi.

Genelgeye göre, belirlenen yaş grubu en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidebilecekler.

Saatler içinde Bakanlığa başvuru yağdı. İçişleri Bakanlığı, seyahat izin belgesine başvuranların sayısının 109 bin 949 olduğunu açıkladı.

Başvurular, elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılıyor.Bu kapsamda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara seyahatlerinde bir kişi refakat edebilecek.