Karia Yolu'nun sıradışı bir rehberi var

Muğla'da Türkiye'nin en uzun yürüyüş rotası olan Karia Yolu'nun sıradışı bir rehberi var. Doğaya ve gezmeye olan tutkusunu mesleğe dönüştüren Altay Özcan, 4 yıldır karavanda yaşıyor. Karia Yolu'nun tanınması için proje hazırlayan ve kitaplar yazan Özcan, profesyonel rehberlik yapıyor, vaktinin büyük kısmını doğada geçiriyor.

O'nun adı Altay Özcan. Bir kere ev tuttu, ama bir daha tutmadı. Çünkü eve uğramadı. Türkiye'nin en uzun yürüyüş rotası olarak kabul edilen Karia Yolu'nun tanınması için proje hazırlayan ve rehber kitaplar yazan Altay Özcan, sıra dışı yaşamıyla dikkati çekiyor.

Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan 37 yaşındaki Özcan, 2004'te doğa sporlarına merak saldı. Temel kampçılık, doğada yürüyüş, kış kampçılığı, kış tırmanışı, kaya tırmanışı ve ileri kaya tırmanışı eğitimleri alan Özcan, yılın büyük bir kısmını doğada geçirmeye başladı. Aladağlara, Erciyes Dağı'na ve Kaçkarlara tırmanan Özcan, 2006'da geçirdiği kazanın ardından doğa yürüyüşlerine yöneldi.

Özcan, doğaya ve gezmeye olan tutkusunu mesleğe dönüştürerek, profesyonel rehberlik yapmaya başladı. Gezi ve yeni rotalar bulmayı yaşam tarzı haline getiren Özcan, ev tutmayı gereksiz buluyor.

Karia Yolu'nun ilgi odağı olmasını sağlayan projeye imza atan özcan, yol hakkında rehber kitaplar yazdı. 2013'te ac¸ılan ve 46 etaptan olus¸an yolun bakımıyla ilgilenen Özcan, sürprizlerle dolu Karia Yolu'nun eşsiz özelliklerini anlattı.

Özcan, son yıllarda doğa yürüyüşlerine ilginin arttığı görüşünde.