Denizlerimizde balıkçılar için av sezonu sona erdi

Denizlerimizde balıkçılar için av sezonu sona erdi. Av yasağı 15 Nisan itibariyle başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen yıl 1 Milyar 25 Milyon Dolar'lık su ürünleri ihraç edildiğini açıkladı. Bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle sezonu erken kapatmak zorunda kalan Karadenizli balıkçılar, limanda teknelerini bakıma aldı.

Geçimini denizlerden sağlayan balıkçılar av sezonunu kapattı. 31 Ağustos 2019 gecesi başlayan av sezonu 15 Nisan tarihi itibariyle son buldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri sektörünün geçen yıl 1 milyar 25 dolarlık ihracat yaptığını açıkladı. Bakan Pakdemirli, tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılığın 15 Nisan itibariye sona erdiğini belirtti.

Balıkların üreme ve büyüme döneminde getirilen yasaklara uyulmasının önemini vurgulayan Pakdemirli, sezonun mezgit, kalkan, hamsi, istavrit, sardalya ve çaça gibi balıkların avcılığı açısından verimli geçtiği yorumunu yaptı.

Yasa dışı avcılığın önlenmesi için modern ekipmanlarla donatılmış yeni kontrol botları görev yapıyor. Denetimlere Sahil Güvenlik Komutanlığı da destek veriyor.

Bakan Pakdemirli, balıkçıların talep etmeleri halinde kurallara uyarak, uluslararası sularda gırgır ve trolle avcılık yapabileceğini açıkladı.

Küçük ölçekli kıyı balıkçılarına ise kurallara uymaları şartıyla uzatma ağlarla avlanma izni verilecek.

Öte yandan, Batı Karadeniz'ın en önemli limanlarından Akçakoca'da, Koronavirüs salgını nedeniyle sezonu erken kapatan balıkçılar, teknelerinin bakımına başladı.

"Vira bismillah" diyerek eylül ayında ağlarını denize bırakan balıkçılar, yeterli avlanmanın olmaması ve koronavirüs salgınının da etkisiyle, av yasağından yaklaşık 15 gün önce sezonu kapattı.

Balıkçılar, limana demirledikleri teknelerini ve ağlarını bakıma aldı.

Akçakocalı balıkçılar için bu yıl sezonun hayal kırıklığı palamut, yüz güldüreni ise hamsi oldu.