Burdur’da "Ustalara Vefa Konseri" düzenlendi

Burdur’da "Ustalara Vefa Konseri" düzenlendi. Teke Yöresi geleneksel müziğinin usta halk sanatçılarının yer aldığı ‘Şu Burdur’un Çalgısı’ projesi kapsamında yapılan konsere ilgi yoğun oldu.

Üç telliden curaya, kabak kemaneden sipsiye ve daha niceleri… Burdur ve Teke Yöresinin ezgisel zenginliğini temsil eden halk sanatçıları bu projede bir araya geldi.

"Şu Burdur’un Çalgısı" projesi kapsamında "Ustalara Vefa Konseri" düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda yapılan konseri yurttaşlar ilgiyle izledi.

Burdur Belediyesinin desteklediği projenin müzik yönetmenliğini Burdurlu TRT Sanatçısı Uğur Önür yaptı. Projey ile yörenin eşsiz kültür zenginliği, yerel müziğin yaşayan yöresel saz ve söz ustalarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

Gecede projenin ilk gösterimi de yapıldı. Projede yer alan geleneksel halk müziğinin usta temsilcileri, Burdurlulara yöresel tınılarla harmanlanmış unutulmaz bir gece yaşattı.

Zaman zaman yurttaşlar türkülere eşlik etti. Aziziye Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri sundu. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in projede yer alan sanatçılara plaket vermesiyle bu özel gece son buldu.