TCG Anadolu'nun maketi hazır

Önümüzdeki günlerde denize indirilmesi planlanan Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'nun maketi yapıldı. Model gemi yapımı usta öğreticisi emekli deniz astsubayı Yusuf Akmeşe, TCG Anadolu daha denize indirilmeden, 1 ay emek harcayarak maketini tamamladı.

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu, önümüzdeki günlerde denize indirilecek. Model gemi yapımı usta öğreticisi emekli deniz astsubayı Yusuf Akmeşe, çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun maketini 1 ay emek harcayarak koleksiyonuna ekledi.

Türkiye'nin tek kalemdeki en büyük savunma sanayi ürünü olan TCG Anadolu'nun modelini inceleyip arkadaşı Şener Saygılı ile maketini yapmaya karar veren Akmeşe, polyester döküm yöntemiyle geminin maketini 1 bölü 1000 ve 1 bölü 500 ölçeğinde çoğaltabilecek aşamaya geldi.

Tuzla'da inşaası süren TCG Anadolu'nun önümüzdeki günlerde denize indirilmesi ve 2020 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Akmeşe, böyle bir hayalin gerçek olmasından dolayı çok mutlu.

Donanma komutanlığında katıldığı gemi modeli kursuyla kazandığı hobisini 24 yıllık görevinin ardından ilerleten Yusuf Akmeşe, artık gemi modeli eğitimleri de veriyor. Bir sonraki hedefi ise, yeni tip denizaltıların ve TCG Anadolu'nun 1 bölü 250 ölçeğinde 1-1,5 metrelik maketlerini yapmak.