PKK yandaşlarından "mor" saldırı

Türk gençliği devleti ve polisi hedef alan Las Tesis dansına üniversitelerden cevap verdi. PKK yandaşı bir grup yarın Ankara Üniversitesi'nde sözde dans gösterisini yapacağını duyurdu. Türkiye Gençlik Birliği ise yarın düzenlenmesi hedeflenen gösterilerin engellenmesini istedi. Las Tesis gösterilerinin milleti kışkırtmak amacıyla yapıldığına dikkat çekildi.

Devleti hedef gösteren Las Tesis gösterilerine yanıt Türk gençliğinden geldi.

Ankara Üniversitesinde bir grup HDP/PKK yandaşı, devleti ve polisi hedef alan Las Tesis dansını yapacağını duyurdu. Bunun üzerine Türk gençliği harekete geçti.

Cebeci Yerleşkesi önünde basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Birliği, sözde dans gösterilerinin milleti kışkırtmaya yönelik olduğunu belirtti.

Açıklamada, feminizm adı altında kadın sorununun özünden uzaklaştırıldığına dikkat çekildi.

Eylemde açıklama metnini TGB Ankara İl Yöneticisi Melike Güler okudu. Güler, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde yapılmak istenen Las Tesis gösterisinin engellenmesini talep etti.

Açıklama sırasında PKK yandaşı bir grup ellerindeki mor boya şişeleri ile TGB üyelerine saldırdı. Olayın ardından saldırganlar gözaltına alındı.

TGB konuya ilişkin twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Onların mor boyaları, Türk Kadınının Kırmızı Beyazını kirletemez" ifadeleri kullanıldı.

HABER: ÇİYDEM DEMİR

KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr