Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Kovid-19 gündemiyle toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Kovid-19 gündemiyle toplandı. 1, 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. Kabinede salgın sonrası normalleşme sürecine ilişkin eylem planları da görüşüldü.

Kabine toplandı yeni kararlar açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı 27 Nisan’da video konferans yöntemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda Kovid-19 salgınına karşı alınacak yeni önlemler masaya yatırıldı.

Kabine toplantısında bu Cuma gününe denk gelen 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan itibaren üç günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği de tartışıldı. Önerinin kabul edilmesi halinde 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Toplantıda ayrıca 65 yaş üzeri için sokağa çıkma yasağının esnetilmesi de ele alındı.

Kabinenin bir diğer gündem maddesi de 30 Nisan’a kadar okullarda devam eden uzaktan eğitim süreciydi. Bu sürenin ileri bir tarihe ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin konuşacağı önemli bir başlık da salgın sonrası normalleşme süreci. Başta turizm, tarım ve sanayi olmak üzere üç kritik sektörde uygulanacak senaryolar masaya yatırılıyor.

Öte yandan toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar salgınla ilgili son duruma ilişkin sunum yapacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 4 günlük yasağın sokaktaki yansımaları noktasında kabine üyelerini bilgilendirecek.

Toplantının ardından alınan kararları açıklamak üzere de Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yapacak.