Madde bağımlılığıyla mücadele süreci

Uyuşturucu bağımlılığını yenmiş kişiler, dezavantajlı gruba girmesine rağmen işe alınmıyor. Sosyal uyum aşamasında yıkıma uğrayan insanlar, tekrar madde bağımlısı olabiliyor. Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Derya Ülger, karşılaştıkları sorunları ve talepleri anlattı. Ülger, vatandaş ve aileleri bilinçlenmeye davet etti.

Derya Ülger… Uyuşturucu bağımlılığını yendi, diğer hastalara umut oldu. Daha çok canın kurtulması için 6 Eylül 2018’de Ak Hayatlar Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin kurucu başkanı oldu.

Bağımlılar, Alkol-Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi ve Eğitim Merkezlerinde ücretsiz olarak rehabilite ediliyor. Dernek, bağımlıları Tokat Dr. Cevdet Aykan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin AMATEM bölümüne yönlendiriyor. Tıbbi tedavilerini tamamlayanlar hastanede meslek edindirme kurslarına katılıyor. Uyuşturucuya karşı sporla, sanatla mücadele ediyor.

Bağımlılar, dezavantajlılar grubunda yer almasına rağmen tedaviden sonra iş bulmakta sorun yaşıyor. Sosyal uyum aşamasında yıkıma uğrayarak tekrar madde kullanımına başlıyorlar. Bu nedenle hayatlarına son veriyor ya da toparlanamıyorlar.

Derya Ülger aile desteğine dikkat çekti.

Ülger, vatandaşların sokakta veya çevrede bağımlı gördüklerinde yapılması gerekenleri de anlattı.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: UĞUR PİDECİ