Mart ayında PKK'ya ağır darbe vuruldu

Mart ayında PKK'ya ağır darbe vuruldu. Aylık bilgilendirme yapan Milli Savunma Bakanlığı, yurt içinde ve sınır ötesindeki operasyonlarda 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Suriye'de Rusya ile ortak devriyelerin devam edeceği belirtildi. Mehmetçiğin üretim seferberliğine omuz vermeyi sürdüreceği de vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığınca, son bir ay içinde yurt içinde ve dışında yürütülen operasyonların bilançosu açıkalandı.

Milli Savunma Bakanlığı, düzenli olarak yaptığı basın bilgilendirme toplantısına yönelik bir ilki gerçekleştirdi. Karargah ve birliklerin ziyaretçi girişlerine kapatılması nedeniyle toplantının görüntüleri, Bakanlık tarafından basın kuruluşlarıyla paylaşıldı.

Bilgilendirme, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan, Koordinasyon ve Analiz Şube Müdürü Albay Olcay Denizer tarafından yapıldı.

PKK'ya ağır darbe indilirildi. 80 teröristin etkisiz hale getirildi, 52 mevzi, sığınak, mağara ve deponun tahrip edildi.

FETÖ ile mücadele de sürüyor. Bu kapsamda 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar 19 bin 203 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildiği bildirildi.

Albay Denizer, salgını yönelik diğer kurumlarla koordineli olarak ciddi ve güçlü tedbirler alındığını ifade etti. 24 saat esasına göre çalışan "Kovid -19 Mücadele Merkezinin" kurulduğunu hatırlattı. TSK'nın üretim seferberliğine destek vermeyi sürdüreceği belirtildi.

Rusya Federasyonu ile 5 Mart’ta varılan mutabakat kapsamında İdlib'de güvenli koridorda Türk-Rus birleşik kara devriyesinin icra edildiğini anımsatan Denizer, "Hava şartlarının müsait olması durumuna göre üçüncü devriye koordine edilerek icra edilecektir. Ateşkesin uygulanması ve mutabakat ile üzerinde anlaşılan hususlar Rusya Federasyonu ile koordinasyon içinde yakından takip edilmektedir." dedi.

Denizer, Doğu Akdeniz’deki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.