Elazığ, dünyaya balık ihraç ediyor

Elazığ'da Keban ve Karakaya baraj göllerinde yetiştirilen alabalık ile somonlar dünyaya ihraç ediliyor. Alabalık Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Somon ise başta Japonya olmak üzere Uzakdoğu ülkeleri tarafından tercih ediliyor.

Elazığ'ın Keban ilçesinde yetiştirilen alabalık Avrupa'ya, somon ise Uzak Doğu'ya ihraç ediliyor. Keban ve Karakaya baraj göllerinde üretilen balıklar, yurtdışında büyük ilgi görüyor. Keban ilçesindeki tesislerde bu yılın ilk 11 ayında yaklaşık 18 bin ton alabalık üretildi. 10 bin tonu Avrupa ülkelerine ihraç edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, bu yıl alabalık üretiminde yüzde 1 artış olduğunu söyledi.

Bu yıl Elazığ'da üretilen bin ton somon balığı da başta Japonya olmak üzere Uzak Doğu ülkelerine ihraç edildi.

Balık üreticisi Süleyman Arpacı da iç ve dış piyasada artan talepten memnun.

Elazığ, alabalık üretiminde yıllardır Türkiye birincisi. 68 bin hektar su yüzeyi alanına sahip ilde 160 civarında kafes balıkçılığı tesisi var. Bu tesisler 1500 kişiye doğrudan, 3 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlıyor. Temiz, serin ve oksijen yönünden zengin sulara sahip Elazığ'da yetişen alabalıklar, birinci sınıf su kalitesi nedeniyle çok lezzetli oluyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük talep görüyor.