Radyasyonun etkilerini azaltan kumaş geliştirildi

Kayseri'de bilim insanları ve bir özel firma tarafından radyasyonun etkilerini azaltan kumaş geliştirildi. Hamileleri ve bebekleri radyasyondan koruyan kıyafetler de üretiliyor ve Almanya'ya ihraç ediliyor. Hedef, uluslararası pazarda ABD teknolojisi ile rekabet edebilmek.

Kayseri'de KOSGEB desteğiyle kurulan bir firma, bilim insanlarıyla birlikte antiradyasyon özellikli kumaş geliştirdi. Kumaş, günlük hayatımızdaki cihazların yaydığı radyasyonu önlüyor. Antiradyasyon özellikli kumaşlarla özellikle hamileler ve bebekler için kıyafetler üretiliyor.

Firmanın Erciyes Üniversitesi Teknopark bünyesinde geliştirdiği koruyucu kıyafetler, TÜBİTAK laboratuvarlarında test edildi. Şirketin Ar-Ge ve Strateji Müdürü Mustafa Çağlı, kıyafetlerin 40 desibele kadar koruma sağladığını söyledi.

Firmanın hedefi, uluslararası teknolojik kumaş pazarında ABD ile rekabet edebilmek. Daha şimdiden Almanya'ya ihraç edilen ürünler, umut veriyor.

Erciyes Üniversitesi Tekstil Mühendisliği'nden destek alınarak üretilen ürünler, yıllar süren inovasyon sürecinin meyvesi. Firma ayrıca klima özellikli tişört, yangın battaniyesi ve güneş yanığından koruyucu kıyafetler de üretiyor.