Engelsiz yaşamlar...

Dünya Engelliler Gününde birçok etkinlik yapıldı.

Zeybek oynuyorlar, zilli topla ter döküyorlar, dansı bir tutku halinde yaşıyorlar. Kimisi de bugün F-16 koltuğuna oturup eğlenceli simülatörleri denedi. Yamaç paraşütü yapıp hayallerine kavuşan da vardı.

Dünya Engelliler Günü'nde çeşitli etkinlikler yapıldı. Haklara dikkat çekildi.

Konya'nın Ereğli ilçesindeki Engelsiz Yarınlar Derneğinin üyeleri, zeybekle yaşama tutunuyor. 4'ü kadın 8 kişiden oluşan ekip, ilk gösterisini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yaptı. Bugün içinde güneler öncesinden hazırlıklar yapılmıştı.

Niğde'de kurulan golbol takımı sayesinde sporcular, hem aktif yaşama dahil oluyor hem de içinde zil olan topla spor yapıp, stres atıyor.

İzmir'de yaşayan 45 yaşındaki Mehmet Arık, 6 yıl önce başladığı tekerlekli sandalye dansında Türkiye dereceleri elde etti. Tutku ile yaptığı dans ile herkese umut oluyor. Hedefi ise;

Bu görüntüler de Denizli'de... 27 yaşındaki Hediye Işık'ın, yamaç paraşütü ile göklerde olma hayali gerçek oldu. Yaklaşık 15 dakika boyunca Pamukkale'nin manzarasını gökyüzünden doyasıya izledi.

HAVELSAN, otizmli çocukları eğlenceli simülatörleriyle buluşturdu.

HAVELSAN’ın geliştirdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan F-16, Hezarfen Paraşüt ve Keskin Nişancı simülatörlerini deneyen çocuklar, gönüllerince bir gün geçirdi.