Ankara, yeni formül önerdi, adına "Dürüst arabuluculuk" denildi

Ankara Brüksel'e, vize muafiyeti sürecini tıkayan terör tanımı krizinin çözülmesi için ayrı bir müzakere önerdi. Krizin, vize muafiyeti müzakerelerinden ayrı ele alınmasını öneren Ankara, “Dürüst arabuluculuk” denilen yeni süreci Avrupa Konseyi'nin yürütmesini istedi.

Ankara, yeni formül önerdi, adına "Dürüst arabuluculuk" denildi.

Türkiye, 5 kriterden sürecin tıkayıcısı rolü oynayan Terörle Mücadele Kanunu'nun değiştirilmesi başlığına ilişkin yeni bir öneri getirdi.

Habertürk'ün haberine göre Türkiye, terör tanımını krizi için vize görüşmelerinin yanı sıra ayrı bir müzakere başlatılmasını teklif etti. Adına, "Dürüst arabuluculuk" denilen sürecin de Avrupa Konseyi tarafından yürütülmesi istendi.

Habere göre, Adalet Bakanlığı ile Avrupa Konseyi yetkilileri görüşmeleri başlattı. Türk yetkililer, şu ana kadar terör yasalarında yapılanları, Türkiye'nin terörle mücadelede geldiği noktayı ve atılabilecek adımlarla ilgili müzakerelerin yürütüldüğünü söyledi.

Ankara, terör tanımının yanı sıra yerine getirmesi gereken 4 kriter için de Ekim ayı planlaması yaptı.

Buna göre, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda verilerin istismarının önlenmesi için bazı değişiklikler yapılması gündeme gelecek.

Avrupa Polis Ofisi ile işbirliği anlaşması imzalanacak ve kısa sürede anlaşma Meclis'e getirilecek.

Suç bağlantılı konularda Adli İşbirliği Anlaşması imzalanacak. Bunun için de, Güney Kıbrıs'ın şerhini kaldırması bekleniyor.