Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden Rusya'ya referandum desteği

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Neo-Nazilerden arındırılan ve Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Herson ve Zaporojye bölgelerinin Rusya'ya katılımını memnuniyetle karşıladığını duyurdu. Ülkenin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada referandumların BM Şartı'na, yasal yöntem ve usullere uygun olarak yapıldığı vurgulandı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Rusya'nın mücadelesine destek verdi. Neo-nazilerden temizlenen 4 bölgenin Rusya'ya katılması memnuniyetle karşılandı.

Açıklama Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Herson ve Zaporojye bölgelerinin referandum sonucunda Rusya'ya katılımını memnuniyetle karşıladığını duyuruldu.

Bakanlıktan üst düzey bir yetkili, "Referandumlar, eşitlik ilkesine, kendi kaderini tayin hakkını belirleyen BM Şartı'na, yasal yöntem ve usullere uygun olarak yapıldı. Oy verenlerin ezici çoğunluğu katılmayı destekledi" ifadelerini kullandı.

Yatkili “Rusya’ya entegrasyon lehine oy veren bölge sakinlerinin iradesine saygı duyuyoruz ve Rus hükümetinin bu bölgeleri Rusya Federasyonu’nun bir parçası yapma konusundaki tutumunu destekliyoruz.” vurgusu da yaptı.

23 Eylül'de başlayan 27 Eylül'de son bulan referandumlardaa yüzde 98'lik bir katılım oranı sağlanmıştı. Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde yaşayan halkın Yüzde 99.23'ü, Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde yaşayan halkın yüzde 98.42'si, Zaporojye bölgesinde yaşayan halkın yüzde 93.11'i, Herson bölgesinde yaşayan halkın yüzde 87.05'i Rusya'ya katılım için evet demişti.

rusya Bir dışişleri bakanlığı kore demokratik halk cumhuriyeti Lugansk Halk Cumhuriyeti Donetsk Halk Cumhuriyeti Herson Zaporojye