Donetsk, Lugansk Zaporojye ve Herson Rusya'ya bağlanmayı oyladı

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporojye ve Herson'da Rusya katılım referandumları tamamlandı. Rus ordusunun da desteğiyle neo-nazi unsurlardan arındırılan bölgelerde halk, neden Rusya’ya bağlanmak istediğini anlattı.

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporojye ve Herson'da halk, Rusya’ya katılımı oyladı.

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyonla neo-nazi teröründen arındırılan 4 bölgede, 23 Eylül’de başlayan referandumlarda oy verme işlemi tamamlandı.

4 bölgede sandıklar açıldı, oyların yaklaşık yüzde 20’si sayılmış durumda… İlk sonuçlar, halkın Rusya’ya bağlanmaya “evet” dediğini gösteriyor. Kesin sonuçların önümüzdeki 5 gün içinde açıklanacağı bildirildi.

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporojye ve Herson'da oy verme işlemi 5 gün sürdü. Halk neden Rusya’ya bağlanmak istediğini anlattı.


Neo-Nazi çetelerden arındırılan Herson’da da halk, Rusya ile daha iyi bir geleceği olduğunu düşünüyor.

ABD ve Batı referandum sonuçlarını tanımayacağını açıklamıştı. Lugansk Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vladislav Deynego, ABD'ye çarpıcı sözlerle yanıt verdi. Donbass'ta dünyayı etkileyecek tarihi bir sürecin yaşandığını belirtti.

abd rusya nato Venezuela referandum Bir ilk eylül rus ordusu güney afrika Donbass Donetsk Lugansk Lugansk Halk Cumhuriyeti Donetsk Halk Cumhuriyeti Herson Zaporojye Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon Lugansk Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vladislav Deynego neo-nazi terörü