KKTC'den İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında tanınma çağrısı

Birleşmiş Milletler'deki KKTC'nin resmen tanınması çağrısı İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında da yankılandı. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatında "KKTC'nin resmen tanınması" çağrısı yaptı. Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye devletlerin süratle somut adımlar atacaklarına dair beklenti içinde olduklarını vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti resmen tanınma için harekete geçti. Birleşmiş Milletlerden sonra bir çağrı da İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yapıldı.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatında "KKTC'nin resmen tanınması" çağrısı yaptı.

- İslam İşbirliği Teşkilatına üye devletlerinin, KKTC'yi resmen tanımak için süratle somut adımlar atacaklarına ve Kıbrıs Rum tarafının bize dayattığı insanlık dışı kısıtlamaları ve ambargoları aşmamıza yardımcı olmak için Kıbrıs Türk Devleti ile ilişki kuracaklarına dair beklentimizi vurgulamak isterim.


KKTC'nin Rumlarla masaya oturup bir federasyon konuşma döneminin kapandığını vurgulayan Ertuğruloğlu, "Bundan sonra tanınmak için girişimlerde bulunmamız gerekiyor ve bu kapının tamamen kapanmasından sonra bizim KKTC olarak yapmamız gereken Türkiye ile birlikte atmamız gereken adımlar var. " ifadelerini kullandı.

KKTC'nin tanınması bir referanduma ihtiyaç olduğunu söyleyen KKTC Dışişleri Bakanı, " Bu şekilde biz BMGK'nın daha önce almış olduğu 501, 577 sayılı kararları da boşa çıkarmış olacağız." dedi.

türkiye Dışişleri Bakanı KKTC Kıbrıs kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti Bir Birleşmiş milletler islam işbirliği teşkilatı KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu