İranlı Türk şair Seyid Muhammed Hüseyin Behçet İstanbul'da anıldı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından İranlı Türk şair Seyid Muhammed Hüseyin Behçet, 34. vefat yıl dönümünde "Şehriyar Gecesi" programı ile anıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından İranlı Türk şair Seyid Muhammed Hüseyin Behçet, 34. vefat yıl dönümünde " Şehriyar Gecesi" programı ile anıldı.

Kızlarağa Medresesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, "Şehriyar" mahlası ile tanınan usta şairin eserlerini ve hayatını Prof. Dr. Mehmet Kanar ve Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan anlattı.

Şehriyar’ın şiirlerinin Türk Edebiyatında ve kültüründe önemine dikkat çeken konuşmacılar, Türkiye'deki edebiyatçıların Şehriyar'ı yeterince tanımadıklarını belirttiler.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, programa ilişkin “Şehriyar, siyasi sınırlarımızın dışında bir şair olmakla birlikte, kültürel sınırlarımızın her zaman içinde kalmış büyük bir şairimiz." dedi.

Programda ayrıca şair ve yazar Tebrizli Hamid Ahmedzade ile Dr. Seyyid Yahya Yesribi, Şehriyar'ın şiirlerini okudu.

istanbul türkiye türk Bir türk edebiyatı şehriyar Türkiye Yazarlar Birliği İranlı Türk şair Seyid Muhammed Hüseyin Behçet Şehriyar Gecesi Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Kızlarağa Medresesi