Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Elazığlı Bakan' vaadi

Elazığ’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi ve parti yöneticilerinin tepki çeken sözlerinin yer aldığı afişlerle karşılandı. Tepkiyi umursamayan Kılıçdaroğlu kendi sözü olan “Demirtaş'a şeref madalyası takacağım” afişi önünden poz verdi.

CHP’nin tepki toplayan açıklamalarının yer aldığı afişlerle karşılandı. Terör tutuklusu, HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı savunmaktan vazgeçmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup Toplantısı için Elazığ’a gitti. Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında kentte bulunan reklam panolarındaki afişler dikkat çekti. Afişlerde CHP'li yöneticilerin Türkiye karşıtı açıklamaları ve vaatleri yer aldı.

Afişlerde CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık vaadi, CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek’in “Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Afişlerde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun İHA ve SİHA düşmanı sözlerine yer verildi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün “Türkiye, malesef Azerbaycan'a yardım ediyor” ifadeleri de afişlere yazıldı.

Kılıçdaroğlu’nun “YPG ve PYD, vatanını korumak üzere bir araya gelen insanlar topluluğudur” sözleri de afişlerde yer aldı. Kılıçdaroğlu tepkiye rağmen “Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım” sözlerinin yer aldığı afişin önünde poz verdi. Sonra da Elazığ'da yaptığı konuşmada daha önce hiç söylemediği bir vaatte bulundu. Kılıçdaroğlu "20 yıldır bakan çıkarmadı" diyerek Elazığlı Bakan sözü verdi.

Bakan sözü sonrası terör hükümlüsü Eski HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken bir mesaj geldi. Demirtaş, sosyal medya hesabından Elazığlılara "hemşerim" diye seslendi.

Yaşanan bu ilginç durum Kılıçdaroğlu'nun önce afişi önünde fotoğraf sonra da "bakan sözü" verdiği isim Demirtaş mı sorularını akıllara getirdi.

istanbul chp türkiye Azerbaycan sosyal medya terör kemal kılıçdaroğlu Elazığ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bir demirtaş CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek