Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj

ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Dünyaya seslenen Erdoğan konuşmasında İstanbul Mutabakatı ile ilgili "Tahıl arzının sürdürülmesinde kritik öneme sahip bu mutabakat, BM'nin son yıllarda imza attığı en büyük başarılardan biridir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Yunanistan için ise "Ege'yi mülteci mezarlığına çevirmektedir" dedi. Öte yandan Erdoğan, uluslararası toplumu KKTC'yi resmen tanımaya davet etti.

ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Dünyaya seslenen Erdoğan konuşmasında İstanbul Mutabakatı ile ilgili "Tahıl arzının sürdürülmesinde kritik öneme sahip bu mutabakat, BM'nin son yıllarda imza attığı en büyük başarılardan biridir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Yunanistan için ise "Ege'yi mülteci mezarlığına çevirmektedir" dedi. Öte yandan Erdoğan, uluslararası toplumu KKTC'yi resmen tanımaya davet etti. Erdoğan Yunanistan'ın kışkırtıcı tavırlarına ilişkin şunları söyledi:

- Yunanistan’dan, gerginlik ve tahrik siyasetini bir kenara bırakarak, iş birliği ve dayanışma çağrılarımıza kulak vermesini bekliyoruz. Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'deki haklarını sonuna kadar savunurken, siyasi hesapları uğruna gerginlik stratejisi izleyenlerin oyunlarına asla gelmeyecektir Yunanistan müslüman Türk azınlığa karşı ayrımcı ve baskıcı politikalar izlemektedir. rkçı, ayrımcı, yabancı ve İslam düşmanı tutumlarda son yıllarda yaşanan artışlardan derin endişe duyuyoruz.
istanbul abd türkiye yunanistan erdoğan ege KKTC doğu akdeniz Mavi Vatan Bir Birleşmiş milletler akdeniz son