Soylu: "Bu oyunun arkasında Amerika ve Avrupa var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaretinde konuştu. Soylu, "15 Temmuz'dan sonra teslim olsaydınız, Hakurk'tan Afrin'e kadar terör koridorunu bugün kurmuşlardı. Bunu çok net söylüyorum. Sadece bu ülkenin bugünlerini değil, bu ülkenin yarınlarını da esir alacaklardı ve teslim olacaklardı. Bu oyunun arkasında Amerika ve Avrupa vardır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaretinde konuştu. Soylu, "5 Temmuz'dan sonra teslim olsaydınız, Hakurk'tan Afrin'e kadar terör koridorunu bugün kurmuşlardı. Bunu çok net söylüyorum. Sadece bu ülkenin bugünlerini değil, bu ülkenin yarınlarını da esir alacaklardı ve teslim olacaklardı. Bu oyunun arkasında Amerika ve Avrupa vardır." dedi. 

Soylu, şöyle konuştu:

- Biz Amerika'ya göbekten bağlı olacağız, Avrupa'ya göbekten bağlı olacağız, onlar ne talimat verirlerse onu harfiyen yerine getireceğiz bir ülke modunda bizi görüyorlardı. Bugün velev ki büyükelçilerle masaya oturanlar yine aynısını görüyorlar. Ama bu teşkilat bugün Cumhur İttifakı büyük bir inançla bütün engelleri aşarak, şunu size söylemek istiyorum, siz devrim gerçekleştirdiniz ve mazlum ve mağdur ülkelere de milletlerin nasıl devrim gerçekleştireceğini söylediniz.
- Eğer bu iradeyi ortaya koymasaydınız, siz koymasaydınız 17-25 aralıktan sonra 2014 seçimlerinde teslim olsaydınız, 6-8 Ekim olaylarından sonra teslim olsaydınız 7 Haziran'da, kasım seçimlerinde teslim olsaydınız, 15 Temmuz'dan sonra teslim olsaydınız, Hakurk'tan Afrin'e kadar terör koridorunu bugün kurmuşlardı. Bunu çok net söylüyorum. Sadece bu ülkenin bugünlerini değil, bu ülkenin yarınlarını da esir alacaklardı ve teslim olacaklardı. Bu oyunun arkasında Amerika ve Avrupa vardır. Biz sadece PKK’yı mağlup etmiyoruz, biz sadece FETÖ'yü mağlup etmiyoruz, biz sadece ekonomik saldırıları bize tetikleyenleri mağlup etmiyoruz yıllarca bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini istemeyen tekrar söylüyorum göbekten onlara bağlı olmamızı isteyen Amerika'yı ve Avrupa'yı yeniyoruz ve Recep Tayyip Erdoğan'la yeniyoruz, Cumhur İttifakı'yla yeniyoruz.
amerika fetö erdoğan terör süleyman soylu avrupa Bir cumhur ittifakı