Koca il sağlık müdürleriyle “Beyaz reformu” ele aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürü ile "Beyaz Reform" gündemiyle bir araya geldi. Toplantıda Beyaz Reform'un ayrıntıları masaya yatırıldı. İl sağlık müdürlerinin soru ve görüşleri alındı. Beyaz Reform’un sacayağı olduğunu söyleyen Koca, “Sırada vatandaşın beklentisini karşılamak var” dedi.

“Beyaz Reform” Ankara’da masaya yatırıldı. İl sağlık müdürlerinden görüş alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürü ile "Beyaz Reform" gündemiyle bir araya geldi. Toplantıda Beyaz Reform'un detayları masaya yatırıldı ve il sağlık müdürlerinin soru ve görüşleri alındı.

Bakan Koca, Beyaz Reform'un sacayağı olduğunu belirtti. Bunlardan ilkinin hekimler ve sağlık çalışanları olduğunu vurgulayan Koca, bu adım için üç kritik hamle yaptıklarının altını çizdi:

- Bunlar, sağlıkta şiddet yasasını çıkarmak, malpraktis yasasını çıkarmak ve özlük haklarını yeniden düzenleyen yeni emeklilik ve teşvik sistemini hayata geçirmektir. Bu adımda somut neticeler aldık.

Fahrettin Koca, reformun ikinci sacayağının ise vatandaşa verilen hizmete erişimin kolay, etkili, güvenli ve güvenilir olması olduğuna dikkat çekti. “Sırada vatandaşın beklentisini karşılamak var” dedi:

- Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sorununu en kısa sürede çözmek artık bizlerin birincil sorumluluğudur. Bundan sonra en önemli gündemimiz budur

Sağlık Bakanı, üçüncü sacayağının, ilk iki ayağın sürdürülebilir kılınması olduğunu da kaydetti:

- Başlatılan bu yeni hareketi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadıkça başarılı olamayız.
sağlık ankara Bir ilk Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık hizmeti il sağlık müdürleri