Kadirov'dan Ukrayna çıkışı: “Yakında Ukrayna ordusuna sürpriz yapacağız”

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Ukrayna için bir sürpriz hazırladığında olduklarını açıkladı. Kadirov, yakında uygulanacak sürprizin “Ahmat” adlı Çeçen özel kuvvetler askerlerinin yapacağını belirtti.

Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Ukrayna’ya bir harekat hazırlığında olduklarını duyurdu. Telegram hesabından açıklamalar yapan Kadirov, “Askerlerimiz, Ukraynalı haydut oluşumlara ilgi çekici bir sürpriz hazırladı, yakında öğreneceksiniz. Şimdilik kartları açmayacağım" ifadelerini kullandı.

Kadirov, Çeçen güçlerin tüm eylemlerinin net şekilde planlandığını ve hiçbir sapma ya da olağanüstü durum yaşanmadığını belirtti:

- Çeçen birliklerinin cesareti, yiğitliği ve kahramanlığı ve müttefik kuvvetlerle yapılan yoğun işbirliği sayesinde özel askeri harekat, Çeçen Cumhuriyeti birliklerinin sorumluluk bölgesinde başarıyla ilerliyor. Ortak çabalarla düşman haydut oluşumlarını tamamen bozguna uğratacağımızdan eminim.”

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Mi-35 taarruz helikopteriyle Harkov Bölgesi'nin İzyum kentinde Ukrayna ordusunun zırhlı araç konvoyunun imha edildiğini duyurdu. Ukrayna birliklerinin İzyum kentindeki ilerleyişini durduğunu belirten bakanlık, düşmanın savunma mevzilerine geçmesinin de önlendiğini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da Rus güçlerinin bütün cephe hatlarında Ukrayna ordusunun mevzilerine yoğun atışlar yaptığını belirtti. Konaşenkov, Ukrayna ordusunun ve yabancı savaşçıların son 24 saatteki kayıplarının 800 ölü ve yaralıyı geçtiğini vurguladı.

Bugünkü harekatta farklı bölgelerde Ukrayna ordusuna ait çok sayıda geçici konuşlanma noktasının imha edildiğinin altını çizen Konaşenkov, 12 komuta merkezinin de yerle bir edildiğini kaydetti. Rus Sözcü, son 24 saatte 5 mühimmat deposu, 6 İHA, 1 Mi-8 helikopteri imha edildiğini ekledi.

rusya Ukrayna cumhurbaşkanı Bir son savunma bakanlığı rusya savunma bakanlığı çeçen Donetsk Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov İgor Konaşenkov kadirov Çeçenistan Cumhuriyeti