İlk ders zili cep yakan kırtasiye masraflarıyla çaldı

İlk ders zili çaldı ve yaklaşık 19 milyon öğrenci ve öğretmenleri ders başı yaptı. Millî Eğitim Bakanlığı, öğrenciler için ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra bu sene 136 milyon yardımcı kaynak hazırladı. Yılın ilk ders gününde aileler ise binlerce lirayı bulan kırtasiye masraflarından şikayetçiydi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk ders zilini öğrencilerle beraber çaldı. Bu zil sesiyle beraber 19 milyon öğrenci ders sıralarında yerini aldı. Bir milyon 200 bin öğretmende öğrencilerin eğitiminde görev yapıyor.

Okullarda 60 bin temizlik personeli görevlendirildi. Eğitim yılı hazırlığı kapsamında okullara 3,1 milyar liralık bütçe gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarının yanı sıra bu sene ilk kez 136 milyon adet yardımcı kaynağı da öğrencilere ücretsiz verecek.

Okullarda kitaplar ücretsiz veriliyor fakat kırtasiye masrafları cep yakıyor. Veliler bu masrafların artmasından şikayetçi.

Bu yıl 1450 yeni anaokulu ve 10 bin 200 anasınıfı açıldı. Yıl sonuna kadar 3 bin anaokulu hedefinin üzerine çıkması planlanıyor.

Öte yandan aktif kullanılmayan köy okullarının 800’ü köy yaşam merkezi dönüştürüldü. Yıl sonuna kadar da 6 bin 970 köy okulunun yaşam merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

kapsamında, 16 bin 361 kütüphane yapıldı ve kütüphanelerdeki kitap sayısı 80 milyona ulaştı. Eğitim ailesine bu yıl, 1 Eylül'de ataması yapılan 20 bin öğretmen daha katıldı.

2022- 2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022'de yapılacak.

erdoğan cumhurbaşkanı öğrenci milli eğitim bakanlığı Bir ilk kütüphane eylül 2023 Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi yardımcı kaynak