Milli Eğitim Bakanı'ndan kayıt parası açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına katıldı. Bakan Özer konuşmasında, "İlk kez eğitim sisteminde tüm okullara bütçe gönderdik. Böylece yine eğitim sistemimizin kronik bir problemi olan kayıt esnasındaki bağış problemini kökünden çözmüş olduk." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına katıldı. Bakan Özer konuşmasında, " İlk kez eğitim sisteminde tüm okullara bütçe gönderdik. Böylece yine eğitim sistemimizin kronik bir problemi olan kayıt esnasındaki bağış problemini kökünden çözmüş olduk." dedi.

Özer, okulların temizliği için kullanılan malzemelerin açılıştan bir hafta önce okullara gönderildiğini belirterek şunları söyledi:

- İlk kez eğitim sisteminde tüm okullara bütçe gönderdik. İstedik ki okullarımız temizlik ve kırtasiye malzemelerini, küçük onarımlarını, eğitim öğretim materyallerini, donatılarını, hiç kimseye ihtiyaç duymadan karşılayabilsinler. Bu bağlamda tüm okullarımıza 3 milyar 750 milyonluk bir bütçeyi göndermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlk kez okul yöneticilerimiz, hesaplarını açtıkları zaman hesaplarında para olduğunu gördüler. Böylece yine eğitim sistemimizin kronik bir problemi olan kayıt esnasındaki bağış problemini kökünden çözmüş olduk. Okullarımız bu 3 milyar 750 milyon liranın 2 milyar 150 milyonunu kullanabildiler.
eğitim Bir okul ilk Milli Eğitim Bakanı bütçe 2023 eğitim öğretim yeni Milli Eğitim Bakanı Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi