Erdoğan: "Putin haklı, tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahıl koridoru açıklamasına destek geldi. Balkan turunun üçüncü durağı olan Hırvatistan'da konuşan Erdoğan, "Tahıl fakir değil zengin ülkelere gidiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahıl koridoruyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Putin'e destek veren Erdoğan, tahılın fakir değil zengin ülkelere gittiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun 3. durağı olan Hırvatistan'a gitti. Erdoğan ziyarette bulunduğu Zagreb'de, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic tarafından resmi törenle karşılandı.

2 lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan'a Putin'in tahıl koridoruna yönelik açıklaması soruldu. Rus liderin eleştirisinde haklı olduğunu vurguladı.

Enerji konusundan da bahseden Erdoğan, Avrupa'nın telaş içinde olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan Türkiye ile Hırvatistan arasında 3 anlaşma imzalandı. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic, Türkiye'nin Hırvatistan'a desteğiyle zor zamanında yanında olduğunu ifade etti.

türkiye rusya Ukrayna erdoğan Putin cumhurbaşkanı türk avrupa Bir Hırvatistan