Türkiye-Suriye yakınlaşması Kandil'i telaşlandırdı

ABD'nin kara gücü PKK'yı bölgesel iş birliği korkusu sardı. Tahran ve Soçi Zirvesi sonrası konuşulan Türkiye-Suriye yakınlaşması Kandil'i telaşlandırdı. PKK/KCK'nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık, Tahran'daki 3'lü zirvede "Türkiye'nin Suriye ile yeniden ilişki kurması, Suriye rejiminin Rojava'da iktidar olması üzerinden bazı kararlar alındı." ifadelerini kullandı.

Tahran ve Soçi Zirvesi sonrası konuşulan Türkiye-Suriye temas açıklamaları ve Vatan Partisi'nin Eylül ayındaki Suriye ziyareti nedeniyle terör örgütünün sözde yöneticilerini korku sardı.

PKK'ya yakın bir televizyon kanalına konuşan terör örgütünün sözde yöneticisi Cemil Bayık, Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla yapılan Tahran'daki üçlü zirvede bir dizi kararların alındığını söyledi.

Bayık, Ankara yönetiminin terör örgütünün işgalindeki bölgelere yönelik yeni operasyon talepleri olduğunu, alınan kararlar arasında ise "Türkiye'nin Suriye ile yeniden ilişki kurması, Suriye rejiminin Rojava'da iktidar olması, istihbarat alışverişinde bulunulması" gibi konuların yer aldığını ifade etti.

Öte yandan PKK/YPG, ABD ile birlikte Suriye'nin kuzeydoğu bölgesini işgali altında bulunduruyor.

Suriye'de yerel halk ABD/PKK işgaline karşı eylem yapıyor. Esnaf zaman zaman kepenk indirerek terör örgütünü protesto ediyor. Son olarak Deyrizor kentinde El-İzbe’deki petrol kuyusunun bölge halkı tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

abd türkiye rusya iran pkk suriye YPG vatan partisi Soçi tahran son eylül soçi zirvesi cemil bayık Tahran Zirvesi