Kılıçdaroğlu'ndan HDP itirafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereleri hedef aldı. Kılıçdaroğlu, daha önce evet dedikleri tezkerelere son 2 yıldır neden ‘hayır’ dediklerini ise, “ülkemde yabancı asker görmek istemem” sözleriyle savundu. Kılıçdaroğlu, HDP ile ilgili itiraflarda da bulundu. CHP’nin tüm partilerle görüşen tek parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “çünkü tarihin bize yüklediği bir misyon var.” İfadelerini kullandı.

CHP, Suriye ve Irak tezkerelerinin ardından Haziran ayında Meclis’te oylaması yapılan Libya tezkeresine de “Hayır” oyu kullanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereleri eleştirdi.

Birebir aynı ifadelerin yer aldığı tezkereleri 2021 yılı öncesinde destekleyen CHP Lideri, son iki yılda tezkerelere “hayır” demelerini ise “ülkemde yabancı asker görmek istemem” sözleriyle savundu:



- Yabancı askerler konusu var tezkerede. Yabancı bir ülkenin askerlerinin terörle mücadele etmek için Türkiye'ye gelmesi için evet diyorlar mı, hayır mı diyorlar. Kendi ülkemde yabancı asker istemem.

Kılıçdaroğlu, altılı masanın HDP ile ilişkisine dair de mesajlar verdi. Masadaki bazı partilerin HDP ile görüştüğünü, bazılarının ise görüşmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “tüm partilerle görüşen tek partiyiz” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:


- Biz bütün partilerle görüşüyoruz. Biz bütün partilerle görüşen tek partiyiz. Çünkü tarihin bize yüklediği bir misyon var.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, helalleşmeyle ilgili de konuştu. “Kul hakkı yiyen hariç herkesle helalleşirim” ifadelerini kullandı:



- Helalleşmede düşündüğümden çok daha fazla onay aldım. Ben kul hakkı yiyen hariç herkese hakkımı helal ederim.
chp abd türkiye fetö hdp türk kılıçdaroğlu son çok