Avrasya Ekonomik Birliği Hükümetlerarası Konseyi toplandı

Kırgızistan'da Avrasya Ekonomik Birliği Hükümetlerarası Konseyi toplandı. Toplantıda, ortak bir gaz piyasasının oluşturulması, endüstriyel iş birliğinin finansmanına yönelik güncel konular ele alındı.

Avrasya Ekonomik Birliğine üye ülkelerinin karşılıklı ticareti artıyor.

Kırgızistan'ın Çolpon-Ata şehrinde Avrasya Ekonomik Birliği Hükümetlerarası Konseyi toplantısı yapıldı.

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov'un ev sahipliğindeki toplantıya, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Belarus Başbakanı Roman Golovçenko, Kazakistan Başbakanı Alihan Smailov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Avrasya Ekonomik Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mihail Myasnikoviç katıldı.

Toplantıda, birliğin gözlemci üye ülkelerinden Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov da onur konuğu olarak yer aldı.

Toplantıda, ortak bir gaz piyasasının oluşturulması, endüstriyel iş birliğinin finansmanına yönelik güncel konular konuşuldu.

Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov, birliğin üye ülkelerle bu yılın ilk 6 ayında karşılıklı ticaretin yüzde 34 arttığına dikkat çekerek "Kırgızistan'ın birlik üye ülkelere ihracatı yüzde 69, ithalatı ise yüzde 23 arttı." ifadelerini kullandı.

rusya avrasya ekonomik birliği belarus kazakistan ilk Ermenistan Kırgızistan Özbekistan Nikol Paşinyan Ali Asadov Ermenistan Başbakanı rusya başbakanı Mihail Mişustin Alihan Smailov